Кібергігієна учасників освітнього процесу: основні правила захисту даних

Назва програмиКібергігієна учасників освітнього процесу: основні правила захисту даних
Структурний підрозділКафедра освітніх та інформаційних технологій
Розробник(и)Ситник Л.Г., к. техн. н., доцент, в.о. завідувача кафедри освітніх та інформаційних технологій; Подліняєва О.О., к. пед. н., доцент, доцент кафедри освітніх та інформаційних технологій
NametypeКурси за вибором
НапрямРозвиток інформаційно-цифрових компетентностей (використання інформаційно-комунікативних та цифрових технологій в освітньому процесі, включаючи електронне навчання, інформаційну та кібернетичну безпеку)
Цільова аудиторіяУчителі (викладачі) різних спеціальностей
Мета програми- Покращення здатності учасників освітнього процесу виявляти кіберзагрози, запобігати та протидіяти їм; - формування досвіду в навчанні здобувачів освіти навичкам критичного мислення в споживанні інформації, навичкам безпечної поведінки в інтернеті.
Зміст програми- Знання про основи кібергігієни; - знання та вміння використовувати профілактичні заходи для захисту від цифрових загроз, таких як зловмисне програмне забезпечення, програми-вимагачі, фішинг, крадіжка особистих фінансів та особистих даних.
Обсяг програми (години)1
Перелік компетентностей, що вдосконалюватимуться/ набуватимуться- навчання протягом життя; - здатність співпрацювати; - лідерство і соціальний вплив; - громадянська активність і обізнаність; - комунікація; - емоційний інтелект; - інформаційна та медійна грамотність
Опис досягнутих результатів навчання- Здатність ідентифікувати кіберзагрози, атаки на користувачів цифрового освітнього простору та реагувати на них, забезпечуючи цифрову безпеку; - уміння на повсякденній основі застосовувати правила безпечної поведінки в інтернеті; - розуміння принципів онлайн-конфіденційності та цифрового сліду.
Документ про освітуСертифікат