Цифрові інструменти в освітньому процесі

Назва програмиЦифрові інструменти в освітньому процесі
Структурний підрозділКафедра освітніх та інформаційних технологій
Розробник(и)Ситник Л.Г., к. техн. н., доцент, в.о. завідувача кафедри освітніх та інформаційних технологій; Подліняєва О.О., к. пед. н., доцент, доцент кафедри освітніх та інформаційних технологій
NametypeКурси за вибором
НапрямРозвиток інформаційно-цифрових компетентностей (використання інформаційно-комунікативних та цифрових технологій в освітньому процесі, включаючи електронне навчання, інформаційну та кібернетичну безпеку)
Цільова аудиторіяУчителі (викладачі) різних спеціальностей
Мета програми- Підготовка слухачів до якісного, впевненого та критичного використання цифрових технологій в освітньому процесі; - розвиток інформаційно-цифрової компетентності та культури педагога.
Зміст програми- Ознайомлення з класифікацією освітніх цифрових ресурсів; - розвиток інформаційної грамотності, а саме вдосконалення умінь користування технологіями пошуку, обробки і зберігання навчальної інформації; - розвиток практичних умінь створення дидактичних матеріалів за допомогою цифрових ресурсів.
Обсяг програми (години)1
Перелік компетентностей, що вдосконалюватимуться/ набуватимуться- інформаційна; - цифрова; - соціальна; - культурна; - педагогічного партнерства; - комунікативна; - предметно-методична; - оцінювально-аналітична; - здатність до навчання впродовж життя.
Опис досягнутих результатів навчання- Здатність до розвитку інформаційної грамотності здобувачів освіти; - розуміння особливостей використання цифрових технологій для пошуку, обробки і зберігання навчальної інформації; − практичні уміння створення дидактичних матеріалів за допомогою цифрових технологій.
Документ про освітуСертифікат