Безпека інформаційно-цифрового освітнього середовища

Назва програмиБезпека інформаційно-цифрового освітнього середовища
Структурний підрозділКафедра освітніх та інформаційних технологій
Розробник(и)Шевченко Т.О., старший викладач кафедри освітніх та інформаційних технологій, Антонченко М.О., к. пед. н., доцент, завідувач кафедри освітніх та інформаційних технологій
NametypeКурси за вибором
НапрямРозвиток інформаційно-цифрових компетентностей (використання інформаційно-комунікативних та цифрових технологій в освітньому процесі, включаючи електронне навчання, інформаційну та кібернетичну безпеку)
Цільова аудиторіяПедагоги різних спеціальностей
Мета програми- Покращення здатності учасників освітнього процесу виявляти кіберзагрози, запобігати та протидіяти їм; - формування досвіду в навчанні здобувачів освіти навичкам критичного мислення в споживанні інформації, навичкам безпечної поведінки в інтернеті.
Зміст програми- Знання про основи кібербезпеки; - знання та вміння використовувати профілактичні заходи для захисту від цифрових загроз, таких як шкидливе програмне забезпечення, фішинг, негативний психологічний вплив (кібербулінг, кібергрумінг тощо), фейки, маніпуляції, пропаганда тощо.
Обсяг програми (години)(not set)
Перелік компетентностей, що вдосконалюватимуться/ набуватимуться- інформаційна; - цифрова; - соціально-культурна; - педагогічного партнерства; - комунікативна; - предметно-методична; - оцінювально-аналітична; - здатність до навчання впродовж життя; - емоційний інтелект; - інформаційна та медійна грамотність.
Опис досягнутих результатів навчання Здатність ідентифікувати кіберзагрози, атаки на користувачів цифрового освітнього середовища та реагувати на них, забезпечуючи цифрову безпеку;  уміння на повсякденній основі застосовувати правила безпечної поведінки в інтернеті;  розуміння принципів онлайн-конфіденційності та цифрового сліду.
Документ про освіту(not set)