Назва програми | Організація здорового харчування та формування його культури в закладі освіти |
Структурний підрозділ | Кафедра теорії і методики змісту освіти |
Розробник(и) | Успенська В.М., к. пед. н., доцент, доцент кафедри теорії і методики змісту освіти. |
Nametype | Курси за вибором |
Напрям | Розвиток управлінської компетентності (для керівників закладів освіти, науково-методичних установ та їх заступників) |
Цільова аудиторія | Керівники ЗЗСО та їх заступники |
Мета програми | Розвиток професійних компетентностей керівників закладів загальної середньої освіти, спрямованих на створення належних умов для організації достатнього, якісного, безпечного, збалансованого харчування здобувачів освіти, формування культури здорового харчування, правильних харчових звичок, основ здорового харчування та здорового способу життя в учасників освітнього процесу |
Зміст програми | Формування культури здорового харчування учасників освітнього процесу; організація харчування в закладі освіти; нормативно-правові акти щодо гігієни та санітарії виробництва в закладах загальної середньої освіти; вимоги до облаштування харчоблоку шкільної їдальні, робочих місць; норми та основні вимоги до харчування; складання шкільного меню; упровадження системи НАССР; міжгалузева співпраця у формуванні культури здорового харчування в закладі освіти; рекомендації і принципи здорового харчування людини |
Обсяг програми (години) | (not set) |
Перелік компетентностей, що вдосконалюватимуться/ набуватимуться | Загальні компетентності відповідно до професійного стандарту;
професійні компетентності: здоров’язбережувальна, психологічна, емоційно-етична, педагогічного партнерства |
Опис досягнутих результатів навчання | ̶ Знання й розуміння нормативної бази та умов ефективної організації достатнього, якісного, безпечного, збалансованого харчування здобувачів освіти, формування його культури в учасників освітнього процесу;
̶ уміння організовувати діяльність із забезпечення здорового харчування в закладі освіти, формування правильних харчових звичок, основ здорового харчування в учасників освітнього процесу;
̶ усвідомлення сутності освітньої діяльності з розбудови системи здорового харчування в закладі освіти |
Документ про освіту | (not set) |
---|