Розвиток інтелектуальної, творчої та загальнокультурної сфери учнів в умовах Нової української школи

Назва програмиРозвиток інтелектуальної, творчої та загальнокультурної сфери учнів в умовах Нової української школи
Структурний підрозділКафедра теорії і методики змісту освіти
Розробник(и)Байдак Ю. В., к.пед.н., доцент кафедри теорії і методики змісту освіти
NametypeКурси за вибором
НапрямРозвиток професійних компетентностей (знання навчального предмета, фахових методик, технологій)
Цільова аудиторіяПедагоги різних спеціальностей
Мета програмиПідвищення методичного та практичного рівнів професійної компетентності педагогів загальної середньої освіти; всебічне висвітлення сучасних інноваційних освітніх підходів до навчання та створення ефективного освітнього середовища.
Зміст програмиЗміст і технології підвищення кваліфікації вчителів різних спеціальностей визначаються особливостями навчання слухачів курсів у системі післядипломної педагогічної освіти. Найкращі результати досягаються шляхом урахування педагогів базової освіти, набутого ними професійного та життєвого досвіду відповідно до індивідуально-особистих інтересів, соціальних запитів держави щодо ефективного виконання посадово-функціональних обов’язків. Тому основними завданнями освітньої програми є: • інформувати педагогів щодо сучасних досягнень в освіті; • ознайомити слухачів курсів про цілі та завдання шкільної та позашкільної освіти; • сформувати в педагогів переконання необхідності використання набутих знань та досвіду під час проходження курсів у своїй практичній діяльності; • створити умови для набуття нового досвіду та його аналізу; • стимулювати вчителів до роботи, спрямованої на усвідомлення важливості проходження курсів підвищення кваліфікації в закладах післядипломної педагогічної освіти; • сприяти розвитку навичок самоосвітньої діяльності педагогів з метою підвищення їх фахового рівня; навчити вчителів використовувати інтерактивні засоби навчання в освітньому процесі.
Обсяг програми (години)(not set)
Перелік компетентностей, що вдосконалюватимуться/ набуватимутьсяЗагальні компетентності професійно-педагогічна та загальнокультурна. Професійні компетентності: відповідно до професійного стандарту.
Опис досягнутих результатів навчання Вироблення навичок творчої діяльності під час колективних форм роботи;  уміння планування поетапного інтелектуального розвитку особистості;  майстерність організації саморозвитку загальнокультурної компетентності в учнів Нової української школи.
Документ про освіту(not set)