Технології формування успішної особистості: ціннісний аспект

Назва програмиТехнології формування успішної особистості: ціннісний аспект
Структурний підрозділКафедра теорії і методики змісту освіти
Розробник(и)Шкурдода Л. О., викладач кафедри теорії і методики змісту освіти
NametypeКурси за вибором
НапрямФормування спільних для ключових компетентностей вмінь
Цільова аудиторіяПедагоги різних спеціальностей
Мета програми- Розкрити сутність, зміст, методи і засоби формування ціннісних ставлень в учасників освітнього процесу; - вдосконалити компетентності педагогічного партнерства в системі взаємодії «здобувач-вчитель-батьки-дитина»; - володіти сучасними методами критичного мислення; - поширити знання з питань демократичного суспільства та його цінностей; - розширити спектр методичного інструментарію вчителя.
Зміст програмиНавчальний курс спрямований на пошук ефективних засобів формування навичок ціннісно-орієнтованого підходу до навчання. - інтерактивні інструменти, засоби і методи формування ціннісних ставлень учнів; - ціннісні ставлення в структурі професійного і особистісного розвитку вчителя; - використання чинників ефективного спілкування та співпраці; - використання сучасних онлайн сервісів для розвитку спільних компетентностей педагогів; - розуміння ефективної комунікації як шлях формування успішної особистості.
Обсяг програми (години)(not set)
Перелік компетентностей, що вдосконалюватимуться/ набуватимуться- Професійні компетентності: мовно-комунікативна, , інформаційно-цифрова, здатність до навчання впродовж життя; - загальні компетентності відповідно до професійного стандарту.
Опис досягнутих результатів навчання Усвідомлення й розуміння особливостей процесу запровадження та реалізації цікавих методів та технік у роботі;  знання засадничих принципів ціннісно-орієнтованого підходу до організації навчання;  здатність підлаштовуватись під конкретні потреби і можливості в освітній діяльності;  уміння застосовувати механізми, що впливають на виховання (самовиховання) і розвиток особистості.
Документ про освіту(not set)