Інноваційні процеси в сучасній українській мові та актуальні питання Українського правопису

Назва програмиІнноваційні процеси в сучасній українській мові та актуальні питання Українського правопису
Структурний підрозділКафедра соціально-гуманітарної освіти
Розробник(и)П'ятаченко Ю.В., старший викладач кафедри соціально-гуманітарної освіти
NametypeКурси за вибором
НапрямФормування спільних для ключових компетентностей вмінь
Цільова аудиторіяПедагоги різних спеціальностей
Мета програмиРозкрити соціолінгвістичні тенденції у розвитку сучасної української мови початку ХХІ ст., обумовлені глобалізаційними процесами, європейською стратегією розвитку України, захистом української ідентичності у постколоніальному хронотопі. З'ясувати багатофункціональність мови з розвиненою різноплановою стилістикою, сучасною термінологією, зі змінами у сучасній мовно-писемній практиці. Прокоментувати мовні зміни в Правописі української мови(2019) та активізувати уміння сучасних освітян володівати нормами усної і писемної літературної мови, а також свідоме, цілеспрямоване, майстерне використання мовно-виражальних засобів залежно від мети й обставин спілкування українською мови у професійній діяльності. Добирати та застосовувати методи й форми організації для інформального вивчення української мови; ефективно застосовувати на практиці інновації в Українському правописі.
Зміст програмиДіяльнісний підхід, закладений у змісті курсу, спрямований на розвиток умінь: розуміти тенденції в розвитку сучасної української мови, застосовувати сучасні методи навчання для залучення мовно-комунікативного потенціалу в іноваційній освітній діяльності, розвиваючи власну мовно-комунікативну траєкторію розвитку: говорити і писати правильно українською мовою, засвоїти зміни внесені в Український правопис( 2019).
Обсяг програми (години)(not set)
Перелік компетентностей, що вдосконалюватимуться/ набуватимутьсяПрофесійні компетентності:культурна, соціальна, мовно-комунікативна, інформаційно-цифрова
Опис досягнутих результатів навчання Знання про культуру мови і практичну стилістику, засвоїти дві групи змін у Правописі української мови(2019); формувати вміння і навички використання мовних засобів із дотриманням норм ділового спілкування відповідно до вимог нової редакції «Українського правопису»;  уміння застосовувати ефективні прийоми вивчення та удосконалення мовної та мовленнєвої культур;.  удосконалення комунікаційної культури вчителя(викладача), здатності вчитися упродовж життя і вдосконалювати свій мовно-комунікативний рівень.
Документ про освіту(not set)